Проведе се информационна среща на “МИГ Лидер на територия Две Могили и Иваново”

By 28 Октомври 2016 Прочетена 1717 пъти 0

На 27.10.2016 г. в гр. Две Могили се проведе информационна конференция на представители от сдружение с нестопанска цел “МИГ Лидер на територия Две Могили и Иваново” с граждани от двете общини и представители на местни стопански субекти.

Информационната конференция започна с приветствено слово от кметът на Две Могили – г-н Божидар Борисов. Думата взе и кметът на община Иваново – Георги Миланов, който приветства участниците, пожела успех за създаване на жизнеспособна местна стратегия, отговаряща на интересите на общините Две Могили и Иваново. Председателят на управителния съвет на сдружение с нестопанска цел г-н Драгомир Драганов също приветства участниците и представи лекторите на конференцията.

Гражданите и представителите на стопанския сектор бяха запознати с процеса на подготовка на стратегия по подхода „Водено от общностите местно развитие“, както и с добри практики, прилагани от МИГ-Берковица и Годеч, презентирани от Петя Димитрова – експерт по консултиране за подготовка на стратегия за Водени от общностите местно развитие  на МИГ на територия Две Могили и Иваново.

На срещата присъстваха и кметове на редица населени места от територията на общините, директори на училища, експерти по култура, работещи в читалищата на двете общини, експерти по проекти от администрациите на двете общини.

Информационната конференция беше посрещната с голям интерес от общността и на нея присъстваха над 50 човека.

Управителният съвет на Сдружението изказва своите благодарности към всички будни жители на общините Две Могили и Иваново, които проявиха интерес към информационната конференция и се надява на активно участие на гражданите при разработването на стратегията Водени от общностите местно развитие да продължи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net