С церемония по отдаване на почит община Две могили отбеляза 3-ти март

By 03 Март 2019 Прочетена 2552 пъти 0
Честванията на националния празник в община Две могили започнаха в село Баниска Честванията на националния празник в община Две могили започнаха в село Баниска снимка: КИС 13

Честванията на националния празник в община Две могили започнаха в село Баниска.

По традиция в местността Балабандере пред паметника на загиналите руски войни се състоя церемония по почитане на паметта на героите отдали живота си за свободата на България.

Кметът на община Две могили Божидар Борисов поздрави присъстващите с националния празник. Сред официалните гости в местността Балабандере бяха  също народните представители Светлана Ангелова и Искрен Веселинов.

След като почетоха памет на загиналите руски войни и български опълченци, честването на националния празник продължи в Две могили на площад "Филип Тотю", където с поднасяне на венци и едноминутно мълчание тържествено бе отбелязана 141-та годишнина от Освобождението на България. След това програма от стихове и песни посветени на трети март представиха децата от подготвителна група "Мечо Пух" към детска градина "Св. св. Кирил и Методий"- Две могили и от вокално студио "Кейси" към Център за подкрепа и личностно развитие "Д-р Пангелов".

Празникът завърши с националната инициатива "Пробуждане с хоро". Тя е символ на националното единение, енергията, силата на духа и тялото съчетани в българското хоро.  Община Две могили е партньор в инциативата за четвърта поредна година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net