Борисов в Исперих: От 1 март задължително отваряме заведенията /ВИДЕО/

By 14 Февруари 2021 Прочетена 1584 пъти 0

От 1 март задължително отваряме ресторантите, а от утре пускаме учениците от всички паралелки в малките населени места да учат присъствено.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих.

Премиерът отбеляза, че както вече е посочено в заповедта на здравния министър, ресторантите ще отворят отново на 1 март, тъй като дотогава има още две седмици.

Още 14 дни трябва да издържим, заради вас, лекарите, защото вие самите казвате, че отново подготвяте COVID-отделенията. Преди болниците бяха пълни на 70%. Днес нивата ни са много добри – 26-и сме в Европа по заболеваемост, но това се дължи и на вас, докторите, сестрите, лаборантите, на РЗИ, на всички, които работят.

заяви министър-председателят пред екипа на болницата в Исперих


Премиерът изказа благодарност към медицинските екипи в страната за работата, която вършат не само за справяне с новия вируса, но и за лечението на всички останали заболявания.

Много голямо благодаря! С финансовия министър ви гарантираме, че до 28 февруари ще си получите парите за работата на първа линия и увеличението на заплатите.

категоричен бе премиерът Борисов

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 14 Февруари 2021 15:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net