ВИДЕО: Мария Габриел: Първото ми искане като премиер ще бъде за отстраняването на Иван Гешев

By 11 Май 2023 Прочетена 822 пъти 0

Днес се проведоха срещите на номинираната за премиер от "ГЕБР – СДС" Мария Габриел с представители на парламентарно представените партии.

По време на разговорите бяха обсъдени темите засягащи дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да извади страната от политическата криза.

Българският еврокомисар Мария Габриел посочи основните приоритети, по които ще работи евентуалното правителство с първия мандат. Тя бе категорична, че първото нейно искане, ако стане министър-председател, ще бъде да поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Първите разговори днес трябваше да са с "Продължаваме промяната – Демократична България", но от коалицията не се явиха на срещата.

Следващи бяха от ДПС. Те видяха сходни приоритети с тези на ГЕРБ и подкрепиха идеята за смяна на главния прокурор.

За БСП подхода, по който е избрана номинацията за министър-председател, е неприемлив. От социалистите подчертаха, че според тях има голямо разминаване в приоритетите на двете партии.

От "Има такъв народ" също заявиха, че подкрепят идеята за смяна на главния прокурор, но трябва да бъдат направени и конкретни предложения по политики.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Май 2023 18:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net