ВИДЕО: Пенчо Милков посети приюта за животни в Русе и разговаря с доброволците

By 05 Октомври 2023 Прочетена 669 пъти 0

Кандидатът за кмет на Русе от Местна коалиция "БСП за България" Пенчо Милков посети приюта за безстопанствени животни и разговаря с доброволците.

Нашият приют се развива в годините и много се радвам, защото това е едно хуманно отношение към животните. Над 400-500 от тях намират нов дом, т.е. се осиновяват. Но най-важното, което ме радва, е че се узакони в правилника работата на доброволците, защото навремето ние буквално като партизани влизахме в приюта. Щастлив съм, когато ги гледам да разхождат кучетата, да помагат за средата.

сподели Пенчо Милков
РЕКЛАМА


В приюта е нает и трети ветеринарен лекар, а само за последната година даренията са в размер на 103 000 лева.

Не всичко е решено, разбира се, но най-важното е, че виждам, че ръководството на приюта и работещите тук се отнасят с любов към животните и слушат до голяма степен съветите на доброволците. Когато дойда най-ме радва, че доброволците са регламентирани в правилника, могат да влизат, да се грижат, защото за едно затворено животно, което чака да намери своя дом, най-голямата награда не е толкова храната, колкото милувката и разходката. Много искам да благодаря на доброволците, които предоставят допълнително храна и парични средства, и помагат страшно много с осиновяването на животните в България, и дори в чужбина. Не знам дали знаят русенци, но много от нашите кучета пътуват и в чужбина също. Така че мисля, че с помощта на доброволците, обществото в Русе се справя може би най-добре в България с този въпрос.

каза още Милков

Доброволците поставиха въпроса за подпомагане на персонала в информационната кампания, с която да се стимулира осиновяването.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net