Разград: Заражда ли се политически “Лудогорец” във футболната столица на България

By 02 Ноември 2023 Прочетена 906 пъти 0
Мирослав Грънчаров, кандидат за кмет на Разград от "Продължаваме промяната - Демократична България", води убедително след първия тур. Мирослав Грънчаров, кандидат за кмет на Разград от "Продължаваме промяната - Демократична България", води убедително след първия тур.

Водачът след първия тур Мирослав Грънчаров от ПП-ДБ има опита на зам.-кмет и обща кауза с хората от Разград да развият заедно потенциала на общината.

Вече над десет години Разград е футболната столица на България, а столичните клубове се опитват да я догонят, но все не могат. Тази седмица Разград се нареди до София и политически. Защо мнозина не го забелязват? Като начало питайте футболните фенове - те болезнено знаят колко е опасно да се подценява динамиката в Лудогорието.

С типичното си високомерие експертите във футбола от София не вярваха, че от "Лудогорец" може да се превърне нещо толкова сериозно. Оказа се, че са грешали, но вече е късно. В последните дни малцина обръщат внимание на случващото се в Разград на местните избори, но там се заражда нещо, което може да се окаже уникално за цялата страна.

Какво се случи на вота в неделя? Най-много гласове в първия тур на местните избори получи кандидатът на "Продължаваме Промяната - Демократична България" Мирослав Грънчаров, за когото гласуваха 23,7% от участвалите.

Той има преднина от над 5 процентни пункта пред втория и балотажът този уикенд ще определи крайния победител. Това е и единственият областен град освен София, в който кандидатът на ПП-ДБ има преднина преди балотажа в неделя. И също като в столицата, негов конкурент ще бъде прикрит представител на БСП, който на втория тур се очаква да бъде подкрепен - къде явно, къде тайно от ГЕРБ и ДПС.

Исторически подобен тип уйдурми никога не са водили до желаните резултати. Ние водим открита кампания от първия ден, срещаме се непрекъснато с хората и се интересуваме от тяхното мнение. До последния ден на кампанията ще продължим да се борим за гласа на всеки разградчанин - честно и открито

каза в коментар Мирослав Грънчаров, който в последните четири години беше заместник-кмет на Разград като представител на "Демократична България".

 

Разград е едно от трите места в България заедно със София и Варна, където ПП-ДБ ще е първа сила в местния парламент. Коалицията ще има най-голямата група в общинския съвет от 9 съветници.

Нищо от това не е случайно, макар мнозина да не обръщаха внимание на процесите. "Продължаваме Промяната - Демократична България" беше първа политическа сила и на парламентарните избори през април в един район, белязан от много изравнени сили и утвърдени позиции на водещите партии. Бавно и методично, като един политически "Лудогорец", ПП-ДБ успяваха да привлекат все повече и повече привърженици и да усилят позициите си и в града, и в селата. На изборите за местна власт ПП-ДБ издигна 14 кандидати за селски кметове в община Разград. Двама от тях спечелиха още на първи тур - в Ушинци кмет ще е Иван Димитров, а в Просторно - Ивелин Господинов. В Гецово, Осенец, Пороище и Ясеновец отиват на балотаж.

Днес политическото представителство на ПП-ДБ е смес от различни етноси, но белязани от една обща характеристика - авторитети, които са познати на хората със своята честност и професионализъм.

 

С гласуването в неделя Разград и областта показаха, че сме устойчиво мнозинство от граждани, които са направили своя ценностен избор и активно се стремим към промени, които да помогнат на Разград да тръгне напред по бързата писта

заяви Грънчаров, самият той - футболен запалянко.
И допълва:

Тези резултати не са просто изборен успех за партиите в коалицията. Това е постижение на цялата демократична общност в Разград, огромен успех за хората, които искат нашата община да се развива по европейски модел.

Без съмнение възходът на Грънчаров се дължи на систематичната му работа в администрацията през последните четири години, силното личностно присъствие и впечатляващата кампания в последния месец. Мирослав Грънчаров вярва, че всичко това, заедно с идеите му за развитие на града, ще го изведат и до крайния успех в неделя.

Четири години бях в администрацията и видях ясно колко много Разград се нуждае от нов начин на управление. Общината има огромен потенциал, който не се развива заради безкрайно остарял и муден начин на работа. Чувствам се готов, заедно с екип от съмишленици да заемем старт на бързата писта, защото Разград трябва да се развива изпреварващо. Само така ще наваксаме изгубеното в летаргия време

казва той.
Докато е заместник-кмет, Грънчаров започва работа по проект, който предвижда изграждане на водородна индустриална зона в Разград.

Ще бъдем сред първите общини в България, въвели в действие най-модерните технологии в енергопроизводството. Водородната зона е голям проект, за него трябва много сериозна експертиза, но аз и моят екип можем да осигурим условията, той да се реализира в Разград

допълва Грънчаров

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Ноември 2023 17:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net