Изборният ден в Разградско стартира в нормална обстановка

By 05 Ноември 2023 Прочетена 599 пъти 0
Изборният ден в Разградско стартира в нормална обстановка Изборният ден в Разградско стартира в нормална обстановка снимка: КИС 13

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ в Разградско протече спокойно.

В 7.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на 74 –те СИК, които функционират за втори тур в Разградска област. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg /или в ОДМВР-Разград на тел. 084 62 72 57.

Създадена е организация звената на Дирекция "Български документи за самоличност" да работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. В дните от 31 октомври до 3 ноември е издадено само едно удостоверение – в Разград.

В деня за размисъл удостоверения за гласуване не са издавани. Връчени са три изготвени лични карти в Разград.

Получените в ОДМВР сигнали във връзка с изборите вече са общо 53. В съботния ден не са получавани жалби.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net