ВИДЕО: Кметът на Разград: Целият ни ресурс е впрегнат в снегопочистването и отстраняване на падналите дървета

By 26 Ноември 2023 Прочетена 1956 пъти 0

Целият ресурс на Община Разград е впрегнат за възстановяването на щетите от снежната буря в региона.

Това заяви за телевизия КИС 13 кметът Добрин Добрев, който посочи, че едно от най-големите предизвикателства в настоящия момент е отстраняването на падналите дървета и клони, вследствие на голямото количество мокър сняг и силния вятър.

Той посочи, че "Топлофикация" вече е възстановила парното в почти всички райони на града, с изключение на ЖК "Васил Левски", където отстраняването на авариите продължава и в момента.

Междувременно стана ясно, че със заповед на Добрин Добрев утрешният ден е обявен за неучебен за всички училища в общината.

Що се касае до електрозахранването в населените места от общината, Добрев заяви, че токът в Осенец вече е възстановен. Има и места, където за временен период електрозахранването е било възстановено, но вспоследствие отново е спряло. Кметът на Разград посочи, че работата продължава без прекъсване.

Добрев посочи още, че утре "Синя зона" няма да работи и паркирането ще бъде безплатно. Служителите на паркингите също ще бъдат ангажирани с почистването на натрупания сняг, който на места е над 50 см.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Добрин Добрев е направил втори оглед на основни пътни отсечки в града. Установено бе, че пътят към болницата е разчистен, почистено е околовръстното към ЖК "Орел", както и бул. "Априлско въстание", "Странджа", "Княз Борис" и други основни улици. Кметът извърши оглед и на състоянието на пътищата в ЖК "Орел".

Със снегопочистваща машина бе осигурено придвижване на автомобила, който доставя храната в Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно, доставена бе храна и в Комплекса от центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания.

Получен бе сигнал за 16 деца, останали в хижата на Община Разград в местността "Пчелина". С помощта на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", и на работници от ОП "Паркстрой" в момента се осигурява пък към тях, тъй като множество клони и дървета са паднали на шосето.

От ОП "Столово хранене" осигуриха чай за полицаите от шестте КПП-та на изходите на града. Работи се и по отстранява не авариите с електро и водоснабдяването по населени места.

Община Разград отново призовава гражданите да не излизат без необходимост, да подават своевременно сигнали за установени проблемни участъци и да почистят снега пред домовете си.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net