ВИДЕО: Напредва строителството на новия военен мемориал в Разград

By 29 Септември 2021 Прочетена 1687 пъти 0

В Разград продължава работата по изграждане на Военния мемориал.

Строежът е в напреднала фаза, като вече са готови фундаментите и колоните на паметника.

Първата копка за изграждане на мемориала бе направена на 6 май тази година. В момента се изработва арката, която ще бъде монтирана върху колоните.

Мемориалът ще придобие завършен вид с поставяне на скулптурната част. До момента в изграждането са вложени над 40 000 лева, съобщават от Областната администрация след работна среща на областният управител Иван Борисов с представители на Инициативния комитет за изграждане на паметника.


Художникът Теодор Даскалов вече започва работа по скулптурната група, но не е поел ангажимент относно срок, в който тя би могла да бъде завършена. Причината е, че не е изключено изработването й да е по-скъпо, отколкото показваха първоначалните разчети, защото към днешна дата вече има сериозно повишение в цените на много материали.

За окончателното завършване на мемориала са необходими 20 000 лв. Областният управител Иван Борисов е изпратил писмо до министъра на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов с молба сумата да бъде отпусната целево от бюджета на министерството.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 29 Септември 2021 16:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net