Обявиха бедствено положение в област Разград

By 26 Ноември 2023 Прочетена 1100 пъти 0
Обявиха бедствено положение в област Разград Обявиха бедствено положение в област Разград снимка: Община Разград

Областният управител обяви бедствено положение в цялата област Разград.

Областният управител Владимир Димитров обяви със своя заповед бедствено положение в цялата област Разград, считано от 11:00 часа днес. То ще продължи три календарни дни - до 10:30 часа на 29 ноември.

Малко преди това в онлайн среща с министър-председателя Денков, Областният управител докладва обстановката. Над сто населени места в областта са с прекъснато електрозахранване.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Налице са паднали дървета по републиканската и общинска пътна и по уличната мрежа в населените места. На срещата стана ясно, че ако се наложи помощ от други области, те ще съдействат с техника. Стана ясно, че Община Разград също ще обяви бедствено положение и утре ще е неучебен за Разград, като само детските градини и яслите в града ще работят, но не и тези в населените места.

Областният щаб за защита при бедствия въвежда следните мерки: затваряне на републиканската и общинска пътна мрежа в област Разград. Започнало е възстановяване на електропреносната мрежа, отстраняване на паднали дървета и клони по републиканската и общинска пътна мрежа, осигурява се помощ за бедстващи лица, бременни и нуждаещи се от хемодиализа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 26 Ноември 2023 15:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net