ВИДЕО: Отвориха първите щандове за продажба на мартеници в Разград

By 09 Февруари 2024 Прочетена 516 пъти 0

Отвориха първите щандове за мартеници в Разград.

Общо позициите за продажба на общинските базари са 35. Всички производители и търговци са от Разград. 

Община Разград създаде организация за разполагане на два базара – единият е определен в централната градска част, в пространството край паметника на майстор Манол, където вече работят първите щандове, а другият, който предстои да започне работа, ще е недалеч от входа на ДКЦ - 1.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Желаещите да продават червено-белите символи на пролетта са включени на база подадените заявления, като най-много продавачи са пожелали да предлагат мартениците на базара на площад "Момина чешма", в района край паметника на майстор Манол – 24, а желаещите да разположат щандове в района на поликлиниката са 7.

Базарите ще работят до 2 март.

Мартеници ще се продават и в дървените къщички в централната градска част – изработени от Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Подай ръка", от Фондация "За нашето бъдеще" и от двама търговци.

Мартеници ще се изработват и в детска работилница в Етнографската къща в Разград от 19 до 23 февруари, по инициатива на Регионалния исторически музей. В нея ще участват деца от 1 до 4 клас, които ще усвояват изработката на мартениците с помощта на музейни специалисти.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Февруари 2024 17:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net