ВИДЕО: Предлагат актуализация на наемните цени в Бизнес зона "Перистър" в Разград

By 15 Март 2024 Прочетена 441 пъти 0

Предлагат актуализация на наемните цени на общинските имоти на територията на Бизнес зона "Перистър" в Разград.

Това става ежегодно с решение на Общнския съвет, в съответствие със статистически отчетения индекс на инфлация за предходната година. 

С докладна записка кметът Добрин Добрев предлага приемането изменение на Наредбата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост на територията на Бизнес зона "Перистър". Съгласно разпоредба от нормативния акт, ежегодно от 1 март се актуализира наемната им цена, в съответствие с индекса на инфлация за предходната година, като това става с решение на Общинския съвет.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Отчетената от Националния статистически институт годишна инфлация за 2023 е 4,7%. Поради това се налага изменение на Наредба №21 на Общински съвет. С неговото приемане се привежда, в съответствие с изискването за актуализиране на наемните цени на отделните видове имоти – общинска собственост, въведено с отделна разпоредба, като очакваният резултат е повишаване на приходите.

В зависимост от типа на имотите предлаганите нови начални наемни цени варират от 0,39 лв. до 3,57 лв. за квадратен метър.

Предложението ще бъде обсъдено и гласувано на насроченото за 26 март заседание на Общинския съвет в Разград, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Март 2024 16:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net