Разградският съд не даде ход на дело срещу подсъдим, убил и разчленил съпругата си

By 16 Март 2023 Прочетена 1209 пъти 0
Разградският съд не даде ход на дело срещу подсъдим, убил и разчленил съпругата си Разградският съд не даде ход на дело срещу подсъдим, убил и разчленил съпругата си

Окръжен съд – Разград не даде ход на дело за умишлено убийство на 40-годишна жена.

Убийството е извършено в нощта на 10 срещу 11 декември 2021 г. с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Разширеният съдебен състав от двама съдии и трима съдебни заседатели прецени, че са налице процесуални пречки по хода на делото.

От затворническото заведение, където подсъдимият С.В.П. изтърпява мярка за неотклонение "задържане под стража“ не е върнато в съда съобщение, в което надлежно да е отразено връчването на обвинителния акт и останалите книжа с превод на испански език на подсъдимия в предвидения срок по Наказателно-процесуалния кодекс.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Същото представлява нарушение на процесуалните правила, съществено накърняващо правото на защита, поради което съдът предостави възможност да подсъдимия и неговия защитник пълноценно да реализират правата си, като се запознаят с материалите по делото.

Следваща дата по делото е 5 април, 10:00 часа.

Припомняме, че първоначално жертвата бе обявена за издирване, като впоследствие тялото ѝ бе открито от криминалисти в гориста местност по пътя към ЖП гарата. След кратки оперативно издирвателни действия обвиняемият за убийството е бил засечен по камерите за видеонаблюдение в Разград, а след това и задържан, преди да напусне територията на България и Европейския съюз.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Март 2023 14:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net