ВИДЕО: РИОСВ санкционира ВиК - Разград с над 42 000 лева

By 16 Ноември 2023 Прочетена 1078 пъти 0

Наложиха санкция на ВиК оператора в Разград за над 42 000 лева.

Според Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе са установени отклонения от индивидуалните емисионни ограничения на следените показатели в отпадъчните води, записани в разрешителното за заустване. 

Отклоненията са установени след анализ на водните проби, взети от изхода на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води в началото на октомври.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


На оператора са дадени предписания да предприеме мерки за достигане на нормите в разрешителното за заустване, с оглед недопускане замърсяването на река Бели Лом.

В изпълнение на дадените от РИОСВ - Русе предписания операторът на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води е предприел ремонтни дейности, които са приключили в края на октомври. През ноември при проверка на място е установено, че е възстановена технологичната последователност на пречистване на отпадъчните води, които постъпват в пречиствателната станция, като част от съоръженията все още са в процес на оптимизиране на работата им.

Припомняме, че ВиК операторът беше наказан с два акта през септември във връзка с многобройните сигнали за миризми в Разград, когато е установена техническа неизправност в станцията и отклонения от емисионните ограничения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Ноември 2023 17:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net