С тържествена сесия на Общинския съвет в Разград отбелязаха Деня на българската община /ВИДЕО/

By 12 Октомври 2020 Прочетена 1320 пъти 0

С тържествено заседание на Общинския съвет в Разград бе отбелязан Денят на българската община - 12 октомври.

Сесията с химните на България и Европейския съюз, последвани от слово на председателя на Общинския съвет Стоян Димитров по случай Деня на българската община.

Той изтъкна историческото значение на общините в изграждането на българската държавност и акцентира върху ролята на местната власт след влизането в Европейския съюз.


Кметът Денчо Бояджиев представи единствената докладна записка с предложения от инициативни комитети за удостояване с наградата Почетен знак "За принос към местното самоуправление" на общинския съветник Пейчо Георгиев и на началника на Отдел "Опазване на околната среда" в Община Разград Недим Тахиров.

Докладната записка бе единодушно одобрена от съветниците, с 30 гласа "За". След приключване на сесията във фойето пред залата се състоя церемонията по връчване на наградите.

Председателят на Общинския съвет Стоян Димитров представи решението за удостояване и поздрави новите носители на почетния знак, след което кметът Денчо Бояджиев ги връчи с пожелание и занапред да работят всеотдайно за укрепване на местното самоуправление.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 12 Октомври 2020 15:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net