ВИДЕО: Съветници в Разград предлагат декларация против скъпата вода и лошото качество на ВиК услугите

By 19 Януари 2024 Прочетена 855 пъти 0

Да се приеме декларация против високата цена на водата и лошото качество на ВиК услугите, предлагат общински съветници в Разград.

Във внесената от тях докладна записка се настоява още операторът да представи отчет за изпълнение на целите в бизнес плана си, както и вижданията си за намаляване на загубите и повишаване качеството на ВиК услугите.

Предложението ще се гласува на заседанието на Общинския съвет на 26 януари, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 11:00 часа. 

Съветниците припомнят, че само година и половина след одобрението на бизнес плана на дружеството през 2022 и утвърждаването от КЕВР на по-високи цени на ВиК услугите в Разград, комисията одобри още по-висока пределна цена.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Водата поскъпна с 12,9%, което прави близо 6.10 лева за кубик, при това с лошо качество на предлаганата услуга и огромни загуби по мрежата, се посочва в докладната. 
Според общинските съветници, решенията на КЕВР са неправилни и крайно несправедливи към хората и бизнеса.

Освен декларация против новата цена, те предлагат също "Водоснабдяване – Дунав" да представи отчет за изпълнение на целите в бизнес плана си, както и вижданията си за намаляване на загубите и повишаване качеството на услугите.

Те настояват също в срок от два месеца кметът и общинската администрация да изработят и внесат за обсъждане в Общинския съвет план-програма за неотложни мерки за подобряване на общинската ВиК структура и реконструкцията на Градската пречиствателна станция.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Януари 2024 17:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net