Социалният патронаж в Разград и БЧК със съвместна акция за подкрепа на нуждаещи се /ВИДЕО/

By 15 Април 2020 Прочетена 1707 пъти 0

185 нуждаещи се в община Разград ще получат пакети с хранителни продукти при съвместна кампания на Домашния социален патронаж и Областния съвет на Българския червен кръст.

Става дума предимно за възрастни хора над 65 години и лица с увреждания, живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях, включени в списъците на Агенция "Социално подпомагане".

Потребителите са от Разград и селата Благоево, Гецово, Дряновец, Липник, Стражец, Раковски, Топчии, Побит камък и Осенец. Раздаването се извършва до домовете благодарение на съдействието на Домашния социален патронаж, служители и доброволци на БЧК.

Индивидуалните пакети тежат около 30 килограма и съдържат основни хранителни продукти като брашно, боб, леща, олио, месни консерви и спагети.


Още 25 жители на Разград, изпаднали в тежка социална и финансова ситуация са вече включени в проекта "Обществена трапезария". Те получават храна от Домашния социален патронаж с допълнително отпуснати средства от Фонд "Социална закрила". Преди това ползвателите на тази услуга бяха 50.

Домашният социален патронаж в Разград разшири дейността си по предоставяне на готова храна и по отношение на селищата, в които извършва услуги. В обхвата са включени четири нови населени места: Липник, Побит камък, Топчии и Просторно. Над 30 потребители в пенсионна възраст и лица с увреждания всеки ден получават топла храна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Април 2020 17:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net