Трима души са задържани при специализирана полицейска операция днес в Разградско

By 12 Септември 2023 Прочетена 1108 пъти 0
Трима души са задържани при специализирана полицейска операция днес в Разградско Трима души са задържани при специализирана полицейска операция днес в Разградско снимка: КИС 13

Трима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград.

Сигнал за лице, което стреля с пистолет в централната част на заветското село Брестовене е получен около 11:00 часа на 12 септември.

При извършената проверка от трима полицейски служители на Участък Завет е установено, че се касае за 67-годишен мъж от селото. Той е открит в дома си. След отправено разпореждане да излезе и да предаде газ-сигналното оръжие, мъжът отказва и отправяйки заплахи за убийство, насочва пистолета "Екол Р29" кал. 9 мм срещу униформените и произвежда изстрел. Малко след това е задържан и отведен в РУ-Кубрат. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

В хода на акцията около 9:40 часа на 12 септември по улица "Хаджи Димитър" в Разград е спрян лек автомобил "Пежо 307", управляван от 67-годишен мъж. Пробата му с дрегер отчела наличие на алкохол 0,58 промила. При  извършена  допълнителна проверка е установено, че  водачът управлява МПС, след  като  е  осъждан  за шофиране след  употреба  на  алкохол  над  1,2  промила. По случая  е образувано  бързо  производство  по чл.343 Б  ал.2   във  връзка  с ал.1  от  НК.  

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частни имоти в село Острово и град Кубрат. В имота на 54-годишен мъж са открити 8 кубика дървесина без контролна горска марка и документи за произход. Други осем кубика цер са намерени в къщата на 59-годишен кубратчанин. Образувани са две бързи производства по чл. 235, ал. 2 от НК.

Два търговски обекта, намиращи се в град Цар Калоян, също са проверени в хода на акцията. За констатираните нарушения са съставени два акта от служители от НАП Варна, Офис Русе "Главна Дирекция Фискален Контрол".

12 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 10 заложни къщи, 2 пункта за черни и цветни метали, 20 сборища, 9 заведения и 13 търговски обекта.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 323 лица и 253 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 10 акта и 74 фиша. Образувани са две досъдебни производства и две бързи производства. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 19.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net