В община Разград започна обработката срещу кръжлежи на тревните площи и детските площадки /ВИДЕО/

By 23 Април 2021 Прочетена 1167 пъти 0

Започва пролетната обработка срещу кърлежи на тревните площи и детските площадки на територията на община Разград.

При подходящи метеорологични условия дейностите по третирането на зелените пространства и местата за игра на децата ще се проведат в събота и неделя.

За осигуряване безопасността на гражданите и във връзка с интензивното използване на зоните за отдих през почивните дни дезакаризацията на местността "Пчелина" и Градския парк ще се проведе през първите два работни дни на следващата седмица.

Общата площ, която подлежи на пръскане срещу кърлежи, е около 275 хиляди дка., като обектите са над 80 – детски градини и ясли в населените места от общината, детски площадки, зелени площи в междублокови пространства и около обществени сгради.


Дейностите са на обща стойност от 10 000 лв. с ДДС. Подробен график ще бъде публикуван на сайта на Община Разград, като той може да претърпи изменение заради неподходящи метеорологични условия.

Преди извършването на дезакаризацията ръководителите на предвидените за дейността обекти е необходимо да направят предварителна подготовка, включваща окосяване и почистване на площите.

Фирмата-изпълнител ще постави предупредителни табели за извършената обработка с указание за спазване на сроковете за неизползване на третираните площи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 23 Април 2021 18:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net