ВИДЕО: Възможно ли е да се обяви бедствено положение заради въздуха в Разград? Институции обсъдиха въпроса на комисия

By 08 Септември 2023 Прочетена 902 пъти 0

Обсъдиха възможността за въвеждане на извънредно бедствено положение в Разград във връзка с потенциалните замърсявания на въздуха и водата и опасността за увреждане на здравето на хората.

Това стана на съвместно заседание на постоянните комисии по екология и по законност към Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи днес НА ЖИВО.

Темата ще бъде доизяснена като казус на предстоящата сесия на местния парламент на 18 септември, която телевизия КИС 13 също ще излъчи НА ЖИВО.

Проекторешението предвижда Общинският съвет да предложи на кмета да прецени дали са налице основания по Закона за защита от бедствия, за да обяви извънредно бедствено положение в Разград.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Според анализите на РИОСВ - Русе няма предпоставки за обявяване на бедствено положение. 
В обсъждането на точката се включиха и от Министерството на околната среда и водите, в лицето на заместник-министър Ренета Колева.

Според заместник-кмета и и.д. кмет на Община Разград Добрин Добрев, към настоящия няма законови основания за обявяване на бедствено положение и обясни до какви затруднения в работата на институциите може да доведе това. Въпреки това той изрази готовност, в случай че Общинския съвет го задължи, да проучи допълнително законна ли би била подобна мярка.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net