Възпитаници на ЦУТНТ в Разград посветиха свои картини на Деня на българската община

By 12 Октомври 2023 Прочетена 394 пъти 0
Възпитаници на ЦУТНТ в Разград посветиха свои картини на Деня на българската община Възпитаници на ЦУТНТ в Разград посветиха свои картини на Деня на българската община снимка: Община Разград

Две малки художнички от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество посветиха свои творби на 12 октомври Деня на българската община и ги подариха на ръководството на Община Разград.

Двете момичета – шестокласничката Дария Игнатова от клуб "Млад приложник" и единадесетокласничката Михаела Георгиева от клуб "Природа и фантазия" – се срещнаха днес със заместник-кмета и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Полина Иванова и с председателя на Общинския съвет Стоян Ненчев.

С тях бяха и директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева и ръководителят на двата клуба Росица Друмева. И двете отбелязаха, че жестът е по повод подкрепата, която Община Разград години наред оказва за развитието на ЦУТНТ, а с това и на децата, които посещават Центъра.

РЕКЛАМА

Децата се приоритет за нас, важно е да се чувстват добре не само в училище, а и в извънучилищните дейности, с които се занимават и които са свързани с изграждането им като личности и с развиването на дарованията им

отбеляза заместник-кметът Полина Иванова.

 

След като двамата управници получиха подаръците си г-н Ненчев, впечатлен от таланта на двете момичета, предложи да се обмисли възможността таланти от ЦУТНТ да експонират свои картини в Художествена галерия "Проф. Илия Петров" по време на майските празници в Разград догодина.

Картината, която Михаела Георгиева подари на г-жа Иванова, е репродукция на "Звездна нощ" на Винсент Ван Гог, а картината на Дария Игнатова е авторски морски пейзаж.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net