ВИДЕО: Започва проектиране на основен ремонт на ул. "Велес" в Разград

By 12 Юни 2023 Прочетена 1013 пъти 0

Община Разград стартира обществена поръчка за проектиране на основен ремонт на ул. "Велес".

Става дума за участъка от бул. "Странджа" до ул. "Жеравна". Предвидената инвестиция за проектиране и авторски надзор е от порядъка на 12 500 лева без ДДС. Срокът за кандидатстване по обществената поръчка е до 20 юни. 

В резултат на интензивното използване, уличното платното е силно амортизирано. Налице са и много неравности, дължащи се на пропадане поради слаба основа и изронена асфалтова настилка. Голяма част от пътните бордюри се също повредени, компрометирани са и настилките на тротоарите.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В участъка от кръстовището с бул. "Странджа" до училище "Христо Ботев", улицата е с голяма денивелация. Освен това ремонтът се налага и заради строителните дейности по улицата във връзка с мащабния ВиК проект, който се извършва в момента.

За проектирания участък се предвижда ремонт на съществуващата настилка и наличните улични съоръжения и принадлежности, подмяна на бордюрите и ремонт на тротоарите за пешеходци от двете страни на платното за движение. Подходите към съществуващи гаражи и дворни пространства ще се изпълнят с легнали бордюри и с усилена настилка.

Очаква се след ремонта, да се подобрят техническите елементи и да се гарантират носимоспособността и равността на настилката, доброто отводняване, както и безопасността на автомобилното движение и пешеходците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 12 Юни 2023 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net