ВИДЕО: Близки и роднини на загинали при катастрофа в Русе младежи излязоха на протест за справедливост

By 23 Февруари 2023 Прочетена 1317 пъти 0

Близки и роднини на загинали при катастрофа младежи в Русе излязоха на протест с искане за справедливо наказание за виновните.

Инцидентът е от края на януари 2020, когато при катастрофа между лек автомобил и ТИР по пътя за Мартен загиват момче на 18 и момиче на 17 години.

Протестиращите настояват веднага да се даде ход на делото, да се смени наблюдаващия прокурор и да се назначи нова съдебно-медицинска и психиатрична експертиза.

Хората недоумяват как така три години след инцидента се оказва, че единия от обвиняемите – водачката на автомобила – не може да носи съдебна отговорност заради психическото си състояние.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Близките на загиналите не приемат оправданието, че катастрофата е станала заради неправилна маневра от шофьор на ТИР и държат отговорна за инцидента водачката на автомобила, в който са пътували младежите.

Окръжният прокурор Георги Георгиев заяви, че в психиатричната експертиза на водачката се посочвало, че в резултат на получените наранявания, тя има затруднения да възстанови спомените си и да дава достоверни обяснения за случилото се.

Той уточни, че производството не е прекратено, а е спряно за 6 месеца, след което ще бъде изготвено допълнително заключение за психическото състояние на обвиняемата. Ако се е подобрило, тя ще бъде предадена на съд.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 23 Февруари 2023 18:15
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net