Полицията в Бяла задържа двама мъже за притежание на наркотици

By 04 Октомври 2023 Прочетена 1361 пъти 0
Полицията в Бяла задържа двама мъже за притежание на наркотици Полицията в Бяла задържа двама мъже за притежание на наркотици снимка: КИС 13

Разследване за наркотици е започнато от служители на РУ – Бяла. 

За случая съобщава Областната дирекция на МВР в Русе.

Вчера в с. Стърмен полицаи от районното управление в гр. Бяла са извършили проверка на двама млади мъже на 28 и 20 г., в хода на която е установено, че по-младият има в себе си цигара с марихуана, която е предал на униформените.

При разговор с лицата е станало още ясно, че в двора на имота, който 20-годишния обитава в селото, е засадил растения с марихуана, а другият има изсушени растения в двора на къщата на баща си.

РЕКЛАМА

 

При последвалите огледи на адресите, полевият тест на засетите растения е дал реакция за канабис, като 20-годишният е предал общо 4 канабисови растения и три буркана с листа и съцветия,  като е обяснил, че са за лична употреба.

28-годишният пък предал две изсушени канабисови растения и два буркана с листа и съцветия от марихуана, както и два найлонови пакета със същото съдържание. И той обяснил, че били за лично ползване.

Двамата са задържани по ЗМВР до 24 часа.

По описа на РУ – Бяла са образувани две досъдебни производства за престъпления по чл. 354а, ал. 3, т. 2 от Наказателния кодекс.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net