В Бяла се проведе детски летен лагер с послание да сме по-добри

By 02 Август 2023 Прочетена 870 пъти 0
В Бяла се проведе детски летен лагер с послание да сме по-добри В Бяла се проведе детски летен лагер с послание да сме по-добри снимка: Община Бяла

В рамките на няколко сесии в Бяла се проведе летен социално-психологически тренинг с деца на възраст от 9 до 15 години.

Събитието бе организирано от Община Бяла, под ръководството на Любомира Дякова - учител и училищен психолог.

Фокусът на занимателните дейности-обучения бе насочен към развитие на социално-емоционалните умения на децата. Дейностите се провеждаха в НЧ "Трудолюбие 1884" и сред прохладата на градския басейн, като за участниците бе осигурена подкрепяща закуска.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Децата писаха, рисуваха, дискутираха и с оживление отговаряха на въпросите от различните игри. Летните занимания бяха насочени към създаване на позитивна и уютна обстановка, в която всяко дете да изрази своя талант, да развие своите умения, да се научи да изразява свободно своето мнение и емоции, да повиши своята толерантност и да се почувства по-значимо.

След приключване на заниманията децата отправиха своите послания към връстниците си и към нас възрастните, които бяха под надслов "Да бъдем по-добри", "Да помагаме на хората в нужда", "Да се грижим и пазим за нашата природа" и пр.

Кметът на Община Бяла - г-н Димитър Славов поздрави участниците, връчи им грамоти за активно участие и ги награди с подарък и безплатно посещение на плувния басейн.

Децата изработиха плакат, с който представиха част от актуалните проблеми на нашето общество. Особено внимание те посветиха на насилието и на неговото противодействие, като задружно се обявиха срещу всеки вид и форма на тормоз, написвайки "СТОП на насилието".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 02 Август 2023 15:41
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net