Четири години затвор за мъж, опитал да преведе сирийци през Дунав мост - Русе

By 11 Януари 2024 Прочетена 493 пъти 0
Четири години затвор за мъж, опитал да бъдат преведе сирийци през Дунав мост - Русе Четири години затвор за мъж, опитал да бъдат преведе сирийци през Дунав мост - Русе снимка: КИС 13

Четири години затвор за опит да бъдат преведени през границата чужди граждани по обвинение на Районна прокуратура - Русе.

С присъда от 11 януари 2024 г. Районен съд – Русе призна Д. П., на 39 години, за виновен в извършване на престъпление по чл.280, ал.2, т.1, 3 и 4 във вр. с ал.1 във вр. с чл.18, ал.1  от НК и го осъди на четири години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален общ режим и наказание "Глоба" в размер на 20 000 лева.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Делото бе образувано през месец декември 2023 г. в Районен съд – Русе по обвинителен акт на Районна прокуратура – Русе.

Съдът е признал Д. П. за виновен по повдигнатото му обвинение за това, че на 24 август 2023 г. в гр.Русе, на ГКПП "Дунав мост" – Русе, трасе "Изход", е направил опит да преведе през границата на страната група от хора – 16 сирийски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта – служителите на ГКПП – ГПУ-Русе, като едно от горните лица е малолетно, а друго – непълнолетно, и е използвано моторно превозно средство – товарен автомобил с прикачено към него хладилно полуремарке, собственост на полско търговско дружество, като деянието му е останало недовършено, поради независещи от волята му причини.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Русе.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Януари 2024 16:33
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net