До 18 декември се приемат оферти за проектиране на ремонта на Дъговия мост на пътя Русе - Бяла

By 20 Ноември 2023 Прочетена 436 пъти 0
До 18 декември се приемат оферти за проектиране на ремонта на Дъговия мост на пътя Русе - Бяла До 18 декември се приемат оферти за проектиране на ремонта на Дъговия мост на пътя Русе - Бяла снимка: КИС 13

До 18 декември т. г. се приемат оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проекти за ремонт на Дъговия мост на пътя Русе – Бяла.

Също така ще бъде извършен ремонт и на съоръжението над река Струма при село Тополница на пътя III-198 Петрич – Гоце Делчев.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 258 333 лв. без ДДС.

Обществената поръчка е в две обособени позиции.

В първата обособена позиция е проектирането при ремонта на мостовото съоръжение над река Струма при 62-ри км на път III-198 Петрич – Гоце Делчев в района на село Тополница. Третокласният път е единствената пътна връзка на селата Ръждак, Дрангово и Тополница с Петрич. Мостът е с обща дължина 204 м. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 100 000 лв. без ДДС.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Втората обособена позиция е за изготвянето на технически проект за ремонтно-възстановителните работи на Дъговия мост над река Русенски Лом на път I-5 Русе – Велико Търново при входа на Русе. Съоръжението преминава и над ж. п. линията Русе – Горна Оряховица и ул. "Св. Димитър Басарбовски" в областния град. Мостът, с дължина 445 метра, е с нарушена товароносимост и  компрометирани елементи на долното строене. Индикативната стойност за проектирането е 158 333 лв. без ДДС.

Проектантските работи и в двете обособени позиции е предвидено да се изпълнят за 150 дни в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net