ВИДЕО: Бедственото положение в Две могили: Каква е ситуацията след снежната буря?

By 28 Ноември 2023 Прочетена 926 пъти 0

В община Две могили продължава да е в сила обявеното вчера бедствено положение.

Причината са проблемите с подаването на ток и вода в част от населените места в общината след падналия в неделя снеговалеж. Снежната буря е нанесла най-големи щети по електропреносната мрежа, обясни за Новините на телевизия КИС 13 кметът на Две могили Божидар Борисов. Оттам произхождат и голяма част от проблемите.

Съвместни екипи от "Енерго-про" и Община Две могили работят при много тежки условия по възстановяване на електроподаването, заяви още Борисов. До въстановяване на електроподаването, се правят и опити чрез агрегат да се задейства помпената станция и да се възстанови водоподаването, посочи още кметът на Две могили.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


До телевизия КИС 13 постъпи сигнал, че има села в общината, където има къщи, които буквално са затрупани след снежната буря, а в тях има възрастни и трудноподвижни хора. В Могилино, например, нямат и магазин. В тази връзка кметът Божидар Борисов увери, че за подобни случаи от Общината са осигурили вода и храна, която се доставя по места.

Общинската пътна мрежа, както и улиците в населените места са почистени от снегонавявания и паднали дървета.

Повече подробности за ситуацията в Две могили гледайте в репортажа.

Повече от разговора ни с кмета на Община Две могили Божидар Борисов, може да гледате в КИС 13 PLAY!

Междувременно обявеното бедствено положение в община Две могили се отменя от утре. Със заповед на кмета, остава частично бедствено положение само в селата Помен, Могилино, Пепелина, Бъзовец и Баниска. Удължаване на кризисната ситуация там е поради останали скъсани жици и невъзможността да се почистят паднали клони и дървета.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 28 Ноември 2023 19:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net