"МИГ Лидер на територия Две могили и Иваново" с поредна инициатива, изпълнена по проект

By 02 Септември 2023 Прочетена 354 пъти 0
"МИГ Лидер на територия Две могили и Иваново" с поредна инициатива, изпълнена по проект "МИГ Лидер на територия Две могили и Иваново" с поредна инициатива, изпълнена по проект снимка: "МИГ Лидер на територия Две могили и Иваново"

СДРУЖЕНИЕ "МИГ ЛИДЕР НА ТЕРИТОРИЯ "ДВЕ МОГИЛИ И ИВАНОВО", изпълнява дейностите по проект: "Популяризиране на местната идентичност, чрез организиране на фестивали, публичност и закупуване на материални активи в интерес на местната общност".

Слоганът на фестивалите "Можем, искаме, градим" характеризира разбирането на обществеността и на ръководствата на двете Общини, че съхраняването на традициите и идентичността на местните общности, е правилният път за устойчиво развитие на териториите.

През месец август 2023 год. се затвърди убедеността, че територията има потенциал за развитие на дейности, които водят до популяризирането на местните производство и занаяти.

Организацията на двата фестивала бе подготвена и осъществена с участието на общината, читалищата и училищата на територията на двете общини. Мястото и датата на провеждане на двата фестивала бяха съобразени с културните календари на общините Две могили и Иваново. Съобразени бяха и с посещенията на чуждестранните туристи в тези период на годината в региона. По този начин се изпълни основната от цел на проекта, а именно - да се популяризиране на местната идентичност и да се изгради мост между поколенията на територията на СДРУЖЕНИЕ "МИГ ЛИДЕР НА ТЕРИТОРИЯ ”ДВЕ МОГИЛИ И ИВАНОВО". На 29 август 2023 г. се проведе фестивала "Хърцоите, традиции за промотиране на местната идентичност" в Община Две могили.

РЕКЛАМА

 

Знаменателят на събитието бе да се обърне внимание на местните традиции и да се възпроизведе местния колорит.

Организаторите представиха музикално-артистична програма, с участие на самодейни читалищни състави от община Две могили, която включваше атрактивна музикална програма и забавления за децата. Празникът беше съпроводен с изложба на местни плодове, зеленчуци, вино и мед от различни села на територията на общината. Бяха приготвени традиционни местни кулинарни рецепти.

Фестивалът нямаше състезателен характер, но това не попречи на участниците, особено на фолклорните състави да представят запазени обичаи на общностите. Местни самодейни групи създадоха настроение и радост за присъстващите.

Природните дадености и културното наследство на територията на СДРУЖЕНИЕ "МИГ ЛИДЕР НА ТЕРИТОРИЯ "ДВЕ МОГИЛИ И ИВАНОВО", са богатство, което трябва да се съхранява и пази за поколенията.

Надграждането със съвременни форми на реклама са важни за туризма в региона, новите възможности, които се дават чрез европейското финансиране и с подхода ЛИДЕР, ще създаде допълнителна ангажираност на местният бизнес, нови работни места и подобряване на инфраструктурата в региона.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 22 Януари 2024 15:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net