Глобиха родител, затова че 17-годишната му дъщеря е излязла след 22 ч. без придружител

By 04 Април 2023 Прочетена 3640 пъти 0
Глобиха родител, затова че 17-годишната му дъщеря е излязла след 22 ч. без придружител Глобиха родител, затова че 17-годишната му дъщеря е излязла след 22 ч. без придружител снимка: КИС 13

С решение на Районен съд - Русе, родител на непълнолетна, излязла след 22 ч. без придружител, е глобен 300 лв.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на 300 лв. глоба на А. Х., е оставено в сила от по-горната инстанция и вече е окончателно.

На 10.09.2022г. около 22:20ч. в заведение "Чилаут" на ул."Янтра" в гр. Русе полицейски служители установили като клиент на барчето непълнолетната К. Б. (на 17 години) без родителите ѝ или пълнолетен придружител. На баща ѝ – 48-годишният А. Х. бил съставен акт, който той подписал без възражения.

Впоследствие било издадено и наказателно постановление, което мъжът е поискал да бъде отменено поради маловажност.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Разпоредбата на чл.45, ал.3 от Закона за закрила на детето е категорична, че родител, който полага грижи за дете, което е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст и не го е придружил или не му е осигурил пълнолетен и дееспособен придружител на обществено място след 22,00 ч., следва да понесе административно наказание глоба.

Според Районен съд – Русе, наложената на А. Х. санкция в минимален размер е правилно индивидуализирана и ще окаже необходимия поправителен и превъзпитаващ ефект не само по отношение на жалбоподателя, но така също и по отношение на всички граждани, склонни да допускат подобни нарушения.

И тричленният касационен състав също е приел, че деянието не е с ниска степен на опасност, тъй като неоставянето на непълнолетните сами навън след определен час има пряко значение за израстването и доброто им поведение, независимо от наближаването на пълнолетие.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 300 лв. на А. Х., вече е в законна сила.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Вторник, 04 Април 2023 14:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net