ВИДЕО: Големият ТИР паркинг до Дунав мост при Русе започна да функционира

By 02 Юни 2023 Прочетена 1449 пъти 0

Отвориха буферният паркинг за около 600 камиона в района преди Дунав мост при Русе.

Съоръжението разполага с всички условия за почивка и хигиенни нужди. В съседство, предстои да се изгради и общински паркинг за 75 камиона със средства от държавата и общинския бюджет.

С изграждането на ТИР паркинга, до голяма степен се реши проблемът със струпването на тежкотоварни автомобили по булевард "България", които изчакваха в километрични колони да преминат през граничния пункт и затрудняваха трафика не само по булеварда, но и между Русе и съседния град Мартен. Създаваха се и предпоставки за тежки инциденти.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Системата за работа на паркинга включва връзка с граничния пункт, пейджъри и табла за известяване на реда, по който камионите преминават през Дунав мост.

Това, от което шофьорите са най-доволни, е, че паркингът разполага с две сгради с множество тоалетни и бани. Георги Иванов от Варна, който редовно използва този маршрут през Дунав мост, оценява положително тази придобивка и е много впечатлен от условията и удобствата на паркинга. Той пътува до столицата на Литва Вилнюс, като до там имало много места, като този ТИР паркинг където да спре за почивка. В България обаче Георги за първи път виждал подобно съоръжение.

Всяка година в бюджета на Община Русе ще постъпват 600 000 лева от фирмата, която стопанисва паркинга. Той е с отстъпено право на строеж за 30 години, след което всичко изградено става общинска собственост.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net