ВИДЕО: Комисията по транспорт в ЕП одобри максимално време за обработка на камиони по границите

By 18 Април 2023 Прочетена 515 пъти 0

Съветът на Европейския съюз ще има решаващата дума за окончателното въвеждане на стандарт от максимум 1 минута за обработка на камионите по вътрешните граници на общността.

Това каза за Новините на телевизия КИС 13 Андрей Новаков, след като наскоро Комисията по транспорт в Европейския парламент одобри неговото предложение, което беше подкрепено от петиция с над 44 000 подписа.

Очаква се скоро Комисията по петиции да се произнесе дали е допустима подобна инициатива и след това да извърши проверка в Русе и Видин защо се образуват опашки от чакащи камиони, за да преминат границата.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Освен това, в регламента за международните транспортни коридори, Андрей Новаков внесе и изменение, което предвижда въвеждане на норматив за обработката на европейските камиони на вътрешните за европейския съюз граници.

По-трудното обаче предстои, смята Новаков, тъй като ще се водят преговори с Европейската комисия и Съвета. Според него, време за обработка от 1 минута е напълно постижимо, стига да се премахнат ненужните проверки.

В момента времето за проверка на един камион по българските граници е средно около 3 минути.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 18 Април 2023 18:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net