ВИДЕО: Лекарският съюз се обяви против към всяка електронна рецепта за антибиотици да се издава и хартиена

By 09 Ноември 2023 Прочетена 759 пъти 0

Българският лекарски съюз е против към всяка електронна рецепта за антибиотици и антидиабетни лекарства да се издава и хартиена.

Оттам настояват да се въведе хибридният модел, при който лекарите да преценяват дали да предпишат даден медикамент на хартия или в електронен вариант.

Това, което поискаха от Българския лекарски съюз, е да има гратисен период, в който да важат и двете рецепти. Вместо това, от Министерството на здравеопазването им предлагат към задължителната електронна рецепта да издават и хартиена с пояснение за фармацевта.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Затова, според члена на Управителния съвет на Районната колегия на Лекарския съюз в Русе д-р Татяна Матева, системата трябва да се промени, така че да стане удобна за общуване между лекар, фармацевт и пациент.

От БЛС настояват да се въведе хибриден модел за предписване на антибиотици и антидиабетни лекарства, заяви още д-р Матева. Според нея електронната рецепта има смисъл само ако проследяемостта е по цялата верига.

От Българския лекарски съюз искат също да имат актуална информация в системата за наличните лекарства в аптечната мрежа.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net