ВИДЕО, ОБНОВЕНА: Дете почина, след като бе ударено от мълния в Русе. Друго е в тежко състояние

By 30 Август 2023 Прочетена 28778 пъти 0
И двете деца са на 11 години, като едното е откарано в УМБАЛ "Канев", а другото - в УМБАЛ "Медика" И двете деца са на 11 години, като едното е откарано в УМБАЛ "Канев", а другото - в УМБАЛ "Медика" снимка: КИС 13

Две деца са били ударени от мълния на стадион "Дунав" в Русе.

Инцидентът е станал около 19:30, когато над града имаше гръмотевична буря с проливен дъжд.

По първоначална информация на мястото са изпратени три линейки и екип на полицията.

И двете деца са на 11 години, като едното е откарано в УМБАЛ "Канев", а другото - в УМБАЛ "Медика". Те са били на тренировка с детската школа по футбол на едно от изкуствените игрища на спортния комплекс.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От УМБАЛ "Канев" съобщиха за телевизия КИС 13, че детето, което е откарано там, е било в критично състояние - в клинична смърт без сърдечна и дихателна дейност. Два екипа на болницата са се заели с реанимацията му, която продължила близо час. За съжаление, въпреки усилията на лекарите, то е починало.

Другото пострадало дете, откарано в УМБАЛ "Медика", също е пристигнало в болницата в клинична смърт. Реанимационният екип, заел се да върне детето към живота, е успял да възстанови жизнените му показатели. Въпреки това детето е в тежко състояние, интубирано и в медикаментозна кома. Лекарите провеждат консултации, за да установят дали има допълнителни вътрешни увреди.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 30 Август 2023 22:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net