ВИДЕО: Монтираха колчетата по пътя Русе - Бяла, от утре започва авариен ремонт на Дунав мост

By 02 Октомври 2023 Прочетена 843 пъти 0

Утре започва авариен ремонт на фугите на Дунав мост при Русе.

Това налага преминаването през граничния пункт да бъде напълно преустановено между 22:00 и 01:00 часа през нощта от 3 до 5 октомври. През останалото време движението ще се осъществява в едната лента.

Предстоящите дейности са продължение на ремонт отпреди няколко седмици, когато са били оправени появили се фуги в бетонните панели на моста, обясни за Новините на телевизия КИС 13 директорът на Областното пътно управление в Русе инж. Стамен Савов.

По думите на инж. Савов, аварийно-ремонтните дейности ще осигурят нормалното експлоатационно състояние на моста до започване на основния ремонт.

РЕКЛАМА


Междувременно на три участъка вече са поставени разделителните колчета за предотвратяване на инциденти по пътя Русе - Бяла. Целта е да се ограничи възможността за изпреварване на 4 критични места и намаляване на тежките произшествия с пострадали и загинали.

Единственият участък, в който все още няма колчета, е по Беленския баир, тъй като там има деформации в настилката около осевата линия.

Такива ограничители може да се поставят и на други критични участъци по републиканската пътна мрежа в областта, но решението за това трябва да се вземе след обсъждане с останалите институции, които имат отношение към безопасността на движение.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net