ВИДЕО: Мораториумът върху продажбата на общински жилища в Русе пада, ВМРО и СДС имат условия

By 14 Юли 2021 Прочетена 3179 пъти 0

Общински съветници от две групи в Русе правят предложения за изменения в наредбата, която предвижда да падне мораториума върху продажбата на общински жилища.

От ВМРО настояват не по-малко от 25 % от приходите да отиват за ремонт на общински жилища и още толкова за придобиване на нови. От СДС пък смятат, че е най-добре всички средства от продажбата да се събират във фонд, 20% от който да бъдат предназначени за ремонт, а останалите за закупуване на нови жилища.

Групата съветници от "Патриотите - ВМРО" ще предложат да се направят някои корекции в проекта за наредба. Общинските съветници от тази група не са против намаляването на жилищния фонд, но единствено при условие, че е договорено придобиването на нови жилища. По този начин техният брой няма да намалее, като същевременно фондът ще се обновяват ежегодно, коментира Асен Даскалов.


От СДС също изказаха своите съображения и условия, при които ще подкрепят промените в наредбата за продажбата на общински жилища. 
Предложението е 20% от приходите да отиват за ремонти, а останалите 80 за придобиване на нови жилища.

Освен това от СДС настояват къщи с прилещажа земя да не се продават; 3%, а не 1,5% от всички общински жилища да се обявяват за продажба годишно и пазарната цена да се намали с до 25% спрямо подобренията направени от наемателите. Друго предложение е да се въведе такса за разглеждане на подадените заявления за закупуване на жилище.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 14 Юли 2021 16:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net