Натоварването в лабораториите за PCR тестове също се увеличава /ВИДЕО/

By 03 Ноември 2020 Прочетена 2436 пъти 0

С пълен капацитет работи лаборатория в Русе, за да публикува навреме резултатите от PCR тестовете за коронавирус в Единната информационна система.

Затова оттам не се притесняват от проверките, които се извършват в цялата страна, заради забавяне при вкарването на информацията. От лабораторията се справят дори при многократно увеличение на положителните проби. Въпреки това те не отричат, че натоварването е много голямо.

Четирима служители вкарват резултатите от PCR тестовете в Единната информационна система в тази русенска лаборатория. Затова тук няма забавяне при публикуването на информацията, но работата е толкова много, че не е изключено това да се случи, обясни д-р Розина Мирчева. 


Тя
 признава, че където има забавяне при вкарването на резултатите най-вероятно наистина идва от лабораториите, но причините за това са обективни.

С апаратурата в лабораторията, пробите стават за 3 часа, но това е минимумът, заяви още д-р Мирчева. Само през вчерашния ден в лабораторията са изследвани 288 души за коронавирус.

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 03 Ноември 2020 20:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net