Новият областен управител на Русе встъпи в длъжност

By 01 Август 2023 Прочетена 1095 пъти 0
Днес досегашният губернатор Анатоли Станев предаде властта на Данаил Ковачев Днес досегашният губернатор Анатоли Станев предаде властта на Данаил Ковачев снимка: Областна администрация - Русе

Данаил Ковачев встъпи в длъжност като областен управител на Русе с обещание за приемственост и работа по основните проблеми пред жителите на региона.

Приемайки поста, изразявам надеждата на политическата общност и коалиция "ДБ - ПП", чиято номинация съм, че в момента парламентаризмът е на по-високо ниво и излъченото правителство използва всички механизми на политическа координация и взаимодействие.

коментира новият областен управител

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Ковачев е член на общинското ръководство на "Демократи за силна България".

Според него номинацията му за областен управител е израз на уважение към най-старата политическа формация в коалицията.

Заемайки този пост, виждам в него израз на една нова политическа култура, която до момента е била непозната и непрактикувана. Необходимо е ново отношение на политиците към държавната администрация. В годините, когато се е случвало да работя със служители на Областната администрация, винаги съм бил удовлетворен от нивото на обслужване. Днес отново виждам, че тук работят професионалисти.

сподели Данаил Ковачев

На журналистически въпрос дали предстоят рокади в структурата на администрацията, той посочи, че не би могъл да формира становище по този въпрос още в първия си работен ден.

Всяка една система и всеки един екип може да бъде оптимизиран. Това обаче не трябва да е до безкрайност, тъй като все пак човешките и служебните отношения не търпят драстични намеси. Резултатът от дейността на Областна управа считам, че е напълно удовлетворителен. Няма вътрешноведомствени войни, административни спорове или кризисна обстановка.

каза още Ковачев

Новият областен управител предстои да проведе среща с всички кметове на общини от областта, както и с представители на държавните институции. Тази инициатива цели да се набележат актуалните проблеми пред гражданите на региона и евентуални трудности пред административните структури.

На дневен ред пред новия областен управител ще бъде още състоянието на проекта за автомаистрала между Русе и Велико Търново, както и обстановката относно пътния трафик от и към Дунав мост, където през последно време се бележи известен напредък.

"Като население и жители на областта търпим континентален натиск върху нашата инфраструктура и въздух. Ще приема мнението на народните представители по какъв начин би могла да бъде ангажирана централната власт за някои компенсации, които считам, че областта ни заслужава. Поддържането на асфалтовата настилка не изчерпва проблемите, които създава този натиск в почти цялата територия на региона.

каза Ковачев, като той отбеляза, че става дума не само за трафика от тежкотоварни автомобили в посока Велико Търново и южната ни граница, а и за този към морето, особено през летните месеци

На следващ етап Ковачев ще работи и за осигуряването на честни и прозрачни местни избори.

В момента област Русе няма действащ заместник-областен управител, след като по-рано днес, със заповед на премиера, бе освободена Детелина Ачева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Вторник, 01 Август 2023 17:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net