ВИДЕО: Общинският съвет в Русе прие новите си правила за работа. Какви са промените?

By 05 Декември 2023 Прочетена 499 пъти 0

Приеха изменения на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет в Русе.

Основните мотиви за направените предложения са свързани с необходимостта от промяна на някои норми, които ще доведат до по-добра организация на работата на местния парламент, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация.

В началото на заседанието бяха избрани трима заместник-председатели на Общинския съвет – Стоян Христов от ГЕРБ, Христо Попов от "Възраждане" и Владо Владов от "България на регионите".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


След това общинските съветници пристъпиха към обсъждане на предложените от временната комисия изменения на правилника за организацията и дейността на Общинския съвет.

По време на обсъжданията беше предложено времето за изказване на кмета на Община Русе или на посочен от него представител на Общинска администрация, както и на кметовете на кметства и на кметските наместници, да бъде ограничено в рамките на 5 минути, но предложението не срещна нужната подкрепа.

Друго изменение, което обаче бе прието, предвижда репликите по дадено изказване да се увеличат от 2 на 3 минути. Бе прието и предложение, което касаеше възнагражденията на общинските съветници.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 05 Декември 2023 17:51
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net