Общопрактикуващи лекари от Русенско преминаха обучение за лечение на COVID-19

By 13 Ноември 2020 Прочетена 1366 пъти 0
Общопрактикуващи лекари от Русенско преминаха обучение за лечение на COVID-19 Общопрактикуващи лекари от Русенско преминаха обучение за лечение на COVID-19 снимка:

Първото обучение на общопрактикуващи лекари от Русе и региона относно тенденции при диагностицирането и лечението на COVID-19 премина успешно и при сериозен интерес.

Обучението се проведе онлайн, като беше водено от двама лекари-специалисти в областта на белодробните болести.

Двамата медици - д-р Елица Василева и д-р Христо Метев са с дългогодишна практика. Докрор Василева е лекар с над 25 години стаж, която е част от екипа на Университетска болница "Медика Русе". Д-р Христо Метев също е с дългогодишен стаж и е завеждащ на пневмологичното отделение и заместник-управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков – Русе".


Пулмолозите споделиха своя опит и знания. Представиха алгоритъм за лечение в домашни условия на заразени пациенти с COVID-19, които са в леко до средно-тежко състояние.

По време на обучението бяха обсъдени организационни въпроси, както и мерки, които е необходимо да бъдат предприети, ако даден пациент се влоши в дома си. 

Обмисля се възможност подобни инициативи да се провеждат ежемесечно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 13 Ноември 2020 11:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net