Пенчо Милков обсъди ключови въпроси за Русе с мисията на Световната банка

By 07 Декември 2023 Прочетена 254 пъти 0
Пенчо Милков обсъди ключови въпроси за Русе с мисията на Световната банка Пенчо Милков обсъди ключови въпроси за Русе с мисията на Световната банка снимка: Община Русе

Кметът на Русе Пенчо Милков се срещна днес с мисията на Световната банка в България.

Делегацията е водена от постоянния представител за България, Чехия и Словакия Лесе Мелгард.

"Световната банка присъства вече над 30 години в България. В момента изготвяме своята петгодишна стратегия. Искаме да се запознаем с основните приоритети на Русе и по какъв начин можем да окажем подкрепа за тяхната реализация", каза Лесе Мелгард.

Кметът Пенчо Милков наблегна на нуждата от инфраструктурна свързаност на Русе с останалите части на България, подчерта граничното местоположение и двата европейски коридора, които преминават оттук. Според него дългогодишното недофинансиране на инфраструктурата в Северна България е довело то това да няма една завършена магистрала нито в посока север – юг, нито изток-запад.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

"Целият транспорт от Азия за нашия континент минава през Русе. Необходимо е максимално бързо изграждане на магистралата Русе - Велико Търново, за да бъде осигурена много по-сигурна и бърза връзка. Не само за да извадим тежкотоварния трафик от града, но и да подобрим придвижването на стоките в рамките на ЕС", посочи Пенчо Милков. Той наблегна и на необходимостта от изграждане на втори мост при Дунав, както и развитие на целогодишен воден коридор по река Дунав.

Сред останалите обсъдени теми бяха инвестиции и развитие на икономиката, както и качеството на образованието и приоритетни проекти за развитието на Русе.

Световната банка е международна финансова организация и един от най-големите източници на помощи за развитие. Българската мисия на банката провежда обиколка в страната, включваща срещи с частния сектор и кметове на големи общини.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net