ВИДЕО: Показаха подобренията на Летище Русе в Ден на отворените врати

By 25 Септември 2023 Прочетена 1815 пъти 0

Русенското летище е първото в България с LED осветление на полосата със слънчеви батерии.

Това съобщиха от ръководството на летището по време на Деня на отворените врати. Стана ясно и че е изградена 9-километрова периметрова ограда, теренът е цялостно почистен, а сградата е обновена и съхранена.

Предстоят дейности във връзка с разработването на Генералния план, който ще позволи реализирането на граждански полети от летището. Председателят на Асоциацията на българската авиационна индустрия Тодор Иванджиков не скри удовлетворението си от възстановяването на дейността на русенското летище.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Управителят на летището Георги Налбантов разказа за направените до момента инвестиции след подписването на договора с Община Русе в края на февруари тази година.

В това, че Русе отново ще стане авиационен град е убеден и началникът на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" бригаден генерал Юлиян Радойски. Той припомни, че летището в Щръклево е било първата от трите бази на висшето училище, където редовно са се извършвали полети и обучения.

Летище Русе посрещна и шестата въздушна обиколка на България. Бяха представени 15 самолета и едни от най-добрите пилоти в страната, а русенци се насладиха на атрактивно авиошоу.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Септември 2023 16:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net