Пореден водач наказан за дрифт в Русенско

By 26 Април 2023 Прочетена 1070 пъти 0
Пореден водач наказан за дрифт в Русенско Пореден водач наказан за дрифт в Русенско снимка: КИС 13

Младеж получи присъда за дрифт.

Решението на Районен съд – Русе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба от 3000 лв. и лишаване от правоуправление за 1 година на Д. Р. за т.нар. "дрифт", е оставено в сила от касационната инстанция и вече е окончателно.

През нощта на 18-ти срещу 19 юли 2022г. 18-годишният жалбоподател управлявал лек автомобил "БМВ 320Д" по улиците на с. Бъзън.

Около 01.50 часа, боравейки с уредите за управление и форсирайки двигателя на автомобила, умишлено нарушил устойчивостта му на пътя, като по този начин завъртял купето многократно на пътното платно.

Това му движение било записано от камери, находящи се пред сградата на Кметството.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Полицейски служител прегледал записите, призовал младежа в Районното управление и там му съставил акт, а впоследствие било издадено и наказателно постановление.

От всички доказателства по делото Районен съд – Русе е счел нарушението за безспорно установено.

От субективна страна същото е било извършено умишлено, тъй като Д. Р. е бил правоспособен водач и като такъв е знаел за принципната забрана да не ползва пътищата, отворени за обществено ползване за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари.

И според касационната инстанция действията на жалбоподателя са представлявали специфична техника на шофиране, чиято цел и резултат е именно умишленото извеждане на автомобила извън контрол и то пред възприятията на събрали се младежи и безспорно цели демонстрация на умения, но не типични за обикновеното използване на автомобила при движението му.

Решението на Районен съд – Русе вече е в законна сила.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 26 Април 2023 16:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net