Предупреждение: Рязко се влошава времето днес в русенско

By 26 Юли 2023 Прочетена 1724 пъти 0
Предупреждение: Рязко се влошава времето днес в русенско Предупреждение: Рязко се влошава времето днес в русенско снимка: КИС 13

Предстои влошаване на метеорологичните условия в русенско.

По информация на Националния институт по метеорология и хидрология в късния следобед, привечер и през нощта срещу четвъртък (27 юли) се очаква през територията на общината да премине добре изразен студен фронт.

Той ще доведе до локални интензивни дъждове, гръмотевици и силен вятър - 15-22 м/сек. Възможни са и градушки.

Валежите ще спират в четвъртък през деня. Ще се захлади чувствително - максималните температури ще бъдат с 15 градуса по-ниски от тези в сряда.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

По график продължава регулярното прочистване на дъждоприемните шахти и дъждоотводнителната канализация в града от служители на "Нелсен".

Призовават се гражданите да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Въпреки че силните пориви се очакват привечер и през нощта, хората се съветват:

– да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети;

– да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти;

– да приберат от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващите по тротоарите;

– собствениците на строителни фирми да укрепят скелетата и оградите, тъй като те също са уязвими при опасно силен вятър.

Община Русе следи непрекъснато метеорологичната обстановка и остава в готовност да съдейства на гражданите. При необходимост сигнали се приемат на телефона на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111 или на Единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания -112.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 26 Юли 2023 17:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net