Проблемите в русенската корабостроителница стоят

By 15 Май 2017 Прочетена 1364 пъти 0

Поредната среща за проблемите със запечатаната корабостроителица в Русе се състоя днес в Областната администрация.

На нея стана ясно, че няма движение по въпроса и се чака решението на Апелативния съд по жалба срещу затварянето на завода от съдия изпълнител за натрупани дългове от близо 27 милиона лева към фалиралата КТБ. 

Общо задълженията на корабостроителницата са за около 76 милиона лева. Работниците са получили за последно заплати за месец декември, при това не в пълен размер. Освен това те не могат да напуснат, да сменят работата си или да се запишат в Бюрото по труда, тъй като административният отдел в завода също е запечатан.

От своя страна присъстващите на срещата русенски депутати настояха след отварянето на завода, да бъдат оповестени собствениците и акционерите на корабостроителницата. Те поеха ангажимент да се  разгледа възможността за законодателни промени, които да гарантират правата на работници в подобни ситуации. 

На срещата беше прието предложение за намиране на форма за сътрудничество между всички институции и засегнати страни, включително и кредиторите, при вземане на важни решения, касаещи бъдещето на предприятието.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net