Проф. Ангел Смрикаров стана Доктор хонорис кауза на Русенския университет

By 21 Февруари 2023 Прочетена 643 пъти 0
Проф. Ангел Смиркаров стана Доктор хонорис кауза на Русенския университет Проф. Ангел Смиркаров стана Доктор хонорис кауза на Русенския университет снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Професор Ангел Смрикаров  - Доктрор хонорис кауза на Русенския университет.

Днес в Русенския университет се проведе церемония по присъждане на почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на Русенския университет на проф. д-р инж. Ангел Смрикаров.

Решението за удостояването бе взето от Академичния съвет на 15 ноември 2022 год.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Мотивировката за него бе следната: Да се даде заслужено признание и оценка на цялостния принос на проф. д-р инж. Ангел Смрикаров за развитието и утвърждаването на катедра Компютърни системи и технологии, факултет Електротехника, електроника и автоматика и Русенския университет „Ангел Кънчев“ в образователното пространство и развитието на иновационните и образователните технологии в национален и световен аспект.

Ректорът на университета – акад. Христо Белоев, пожела на почетния доктор проф. д-р инж. Ангел Смрикаров здраве, творческо дръзновение и нови върхови постижения в професионалното поприще.

Деканът на факултет ЕЕА представи почетния доктор пред гостите и още посочи най-ярките приноси в дългогодишната преподавателска и научна дейност на проф. Смрикаров  и изказа благодарността на академичната общност.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Февруари 2023 18:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net