Прокуратурата се зае и с втория случай на насилие над 34-годишна жена в Русе

By 14 Декември 2023 Прочетена 1081 пъти 0
Прокуратурата се зае и с втория случай на насилие над 34-годишна жена в Русе Прокуратурата се зае и с втория случай на насилие над 34-годишна жена в Русе снимка: КИС 13

Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебното производство по случая от тази сутрин, при който жена е била пребита и оставена в безпомощно състояние пред блок в квартал "Дружба".

Както телевизия КИС 13 вече информира, тази сутрин в 06:40 ч. е подаден сигнал на телефон 112 от гражданин, който пред бл. 14 в жк "Дружба" е открил жена в безпомощно състояние и видимо с множество наранявания.

Мястото на инцидента е посетено незабавно от служители на ОД на МВР – Русе и Центъра за спешна медицинска помощ. Жертвата е открита сама, при оказване на първа помощ медиците са установили множество тежки наранявания, фрактури и други травми, поради което по спешност е откарана в болница, където е претърпяла хирургична интервенция. Към момента пострадалата се намира за лечение в медицинското заведение. Своевременно са започнали и процесуално-следствени действия, а случая е докладва в Окръжна прокуратура – Русе.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Деянието е извършено от 44-годишен мъж. Извършителят и жертвата са се познавали, като на 13.12.2023 год. пострадала е гостувала в дома на мъжа. Според първоначалните данни, след употреба на голямо количество алкохол и възникнал скандал между двамата деецът е нанесъл побоя на жената с метална тръба, след което я е изнесъл извън жилището си и я е оставил в тревна площ около жилищния блок.

В резултат на добрата координация и ефективните съвместни действия между Областната дирекция на МВР и Окръжната прокуратура - Русе, извършителят на деянието е установен и задържан от служители на ОД на МВР - Русе няколко часа след извършеното престъпление.

Понастоящем спрямо него е повдигнато обвинение по чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1 от НК и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок от 72 часа. В рамките на няколко часа са извършени редица процесуално-следствени действия, разпитани са няколко свидетели, изискана е необходимата информация от УМБАЛ "Канев" – Русе, назначени са няколко експертизи.

Работи се по няколко възможни версии свързани с мотивите за нанесения побой. До момента не са установени данни в извършване на престъплението да е участвало друго лице.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net