Прокуратурата в Русе обвини и двамата шофьори за катастрофата, при която загинаха Деница и Батуан

By 09 Август 2023 Прочетена 7340 пъти 0

Окръжна прокуратура – Русе внесе обвинителен акт в Окръжния съд за тежката катастрофата от началото на 2020 година, при която загинаха двама младежи на пътя Русе - Сливо поле.

Припомняме, че тогава товарен автомобил с разградска регистрация не пропуска изпреварващия го лек автомобил (в който пътували младежите) и вследствие на това настъпва сериозен сблъсък, при който загиват двамата младежи. (ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ за катастрофата може да си припомните ТУК!)

От прокуратурата съобщават, че на съд са предадени и двамата водачи, които оцеляват след катастрофата. Става въпрос за 32-годишна жена от Сливо поле (шофирала лекия автомобил) и 41-годишен мъж (управлявал товарния автомобил).

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Произшествието е настъпило при предприета маневра от водача на товарния автомобил за навлизане в платното за движение към Русе и сблъсък в него на лекия автомобил, управляван със скорост от 131 км./ч., при максимално разрешени 90 км./ч.

При катастрофата са загинали две деца – Б.Д. и Д.Д.(на 18 и на 17 години) и са причинени средни телесни повреди на други две деца – Д.В. и Е.В.(на 15  и на 17 години), всички пътували в лекия автомобил.

Водачите на двата автомобила са обвинени за причиняване на този резултат, в условията на независимо съпричиняване. Случаят е квалифициран като особено тежък, предвид настъпилия резултат.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Очаква се насрочване на разпоредително заседание по делото от съда.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net