ВИДЕО: "Речен надзор" е извършил проверка след инцидента с корабчето "Русчук"

By 20 Юни 2023 Прочетена 1425 пъти 0

След извършена проверка на причините за инцидента с туристическото корабче в Русе, препоръчват на собственика да монтира втора рулева система за управление.

На корабчето "Русчук" е имало много родители с децата си, които изпаднали в паника, когато капитанът съобщил, че са изгубили управление. Въпреки че всичко се разминало само с уплаха, бе подаден сигнал за проверка към дирекция "Речен надзор" в "Морска администрация".

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Оттам са констатирали, че при отказа на рулевото устройство, капитанът на кораба адекватно е подредил приоритета на действията си, като първо е наредил отдаване на котва и веднага след това подаване на въже към понтона, за да предотврати дрейфа на кораба. Освен това има разработени разписания за видовете аварийни ситуации, а на борда има лицензирани годни спасителни жилетки за 60 възрастни и 6 за деца.

В хода на извършената проверка обаче е установено, че не е провеждан редовен и пълен инструктаж на пътниците. Затова от "Морска администрация" ще препоръчат на корабособственика да реализира мултимедийно представяне за пътниците на индивидуалните спасителни средства и основните моменти от плановете за евакуация. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 20 Юни 2023 17:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net