ВИДЕО: Ремонтът на общежитието на Спортното училище в Русе ще бъде довършен с държавни средства

By 02 Ноември 2023 Прочетена 685 пъти 0

Довършват ремонта на общежитието на спортното училище в Русе със средства от държавата.

Става дума за третия, четвъртия и петия етаж на сградата, като голяма част от обзавеждането е останало от предходния проект. За пет държавни спортни училища в страната са предвидени 6 милиона лева.

Общежитието е било изцяло обновено отвън по програма "Региони в растеж", но вътре са били ремонтирани само първите два етажа. Тъй като са липсвали някои неща, от училището са успели със средства от дарители да довършат ремонта и то да отвори врати. В момента там живеят 72 ученици не само от населените места в областта, но и от други райони на страната. Тъй като има още много желаещи да ползват общежитието, от ръководството на Спортното училище решават да довършат 3, 4 и 5 етаж на сградата.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


За трите недовършени етажа е закупено оборудване и обзавеждане като матраци, шкафове, столове и маси, но е необходимо да се извърши ремонт.

В Спортното училище в Русе се обучават 258 ученици. Там се развиват 10 вида спорт, като са осигурени много добри условия за учене, хранене на стол, тренировки и почивка. Общежитието е предвидено за 40 ученици на етаж, което означава че може да се ползва от 200 деца. 

Полагат се и усилия за стимулиране на децата както в ученето така и в спорта. Освен това номинирани от треньорите за високо спортно майсторство получават допълнително продукти от собственик на хранителни магазини в Русе.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Ноември 2023 16:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net